Sex

Девет знаци дека итно ви треба секс!

Не сте во расположение, сѐ почесто се карате со колегите, сè ве иритира и ви се чини дека целиот свет е против вас ... Ова се првите знаци за недостаток на секс.

Еве ги останатите.

1. Постојано сте во депресија и сè околу вас ве иритира

Сите знаеме дека после секс во телото се ослободува хормонот на среќата ендорфин. Едноставно е - сексот го подобрува расположението на хемиско ниво.

2. Континуирано нешто ве боли

И пак хормони. Непосредно пред оргазам во телото се ослободува окситоцин, под чие дејство настануваат ендорфини - природен аналог на морфиум. Кај жените бонус е и производството на естроген, кој го инхибира предменструалната болка.

3. Не сте задоволни од тежината, постојано сте на диета, но тоа не ви помага

Креветот е најдобар фитнес апарат. Нема потреба од повеќе објаснување, нели?!

4. Континуирано сте подложни на фаќање вируси

Подобрете го имунитетот со помош на сексот. Во крвта на луѓето кои го прават тоа, има 30% повеќе антитела, со кои се зголемува заштитата против грип.

5. Не ви одговара на големината на градите

За време на возбудата се засилува циркулацијата и градите можат да се зголемат за 25%.

6. Меморијата е послаба, лошо примате информации

Американските научници кои неуморно ги истражуваат сексуалните можности на луѓето, утврдиле дека по време на оргазам циркулацијата се случува во граничната максимална брзина и крвта збогатена со кислород достигнува до сите органи, вклучувајќи го и мозокот.

7. Ве измачува несоница

Како симпатично се заспива после оргазам, нели?

8. Со ужас откривате нови знаци на стареење

Паровите кои имаат секс барем три пати неделно, по 30 години секогаш изгледаат помлади од врсниците, кои ја немаат таа среќа.

9. Постојано сте незадоволни од себе

Само страстен секс може да ве излечи од овој хендикеп. Кога саканиот ќе ви каже дека сте најубавата жена на земјата и го докаже тоа со активности во кревет, ќе престанете да мислите за тоа колку вишокот сантиметри се опасни за вашата половината. Кога тој ве сака, многу е полесно да се прифатите и да засакате.

Објавено сабота, 12 ноември 2016 4:02:00
Напишано од виолета


Последни вести