Занимливо

Триесет дена пиела вода на празен желудник - еве што ѝ се случило!

Ова е сведоштво на жена која одлучила да го следи примерот на Јапонките и да пие вода на празен желудник месец дена.

Ја интересирало што ќе се случи и како ќе делува на нејзиното тело. Водата ја пиела веднаш по будењето.

Таа го споделила своето искуство со сајтот „Bright side“.

„Повеќе не знаев што да правам за да имам повеќе енергија. Мојата кожа и коса изгледаа безживотно, а телото буквално ми испраќаше сигнали дека не функционира како што треба.

Затоа одлучив да го испробам овој третман од јапонските девојки, а резултатите се едноставно неверојатни.

1. Почнав да се чувствувам посвежо и поздраво 

Неколку дена по усвојувањето на овој ритуал почнав да се чувствувам полесно. Можев да почувствувам како моето тело полесно се ослободува од токсините.

2. Мојот метаболизам се подобри 

Повеќе не чувствував глад која ме мачеше на секој час. Потребата за грицки помеѓу оброците едноставно исчезна и имав повеќе енергија.

3. Ми помогна да ослабам

Покрај недостатокот на глад, мојот желудник престана да биде бавен. Тој вишок енергија кој го добив ме мотивираше повеќе да вежбам.

Објавено сабота, 12 ноември 2016 4:24:00
Напишано од виолета


Последни вести