Живеејќи во мал еднособен стан, Алекс Бирн со години се мачи со сушење алишта бидејќи нема доволно простор да ги рашири. Сепак, еден ден таа имаше брилијантна идеја.

Откако ги рашири алиштата околу машината за сушење, зеде голем чаршаф, со мува, и го повлече преку машината за сушење, а потоа го стави до радијаторот.
После тоа, таа сфатила дека чаршафот го заробил топлиот воздух, помагајќи им на алиштата да се исушат за два часа, тврди таа.

„Се обидував да сфатам каде да го закачам чаршафот за да се исуши, освен вратата од кујната од каде ќе бега мирисот на храната. Машината за сушење алишта најчесто ја чувам до радијаторот, особено во зима, и си помислив зошто да не ставам чаршаф над машината за сушење, да ги напикам краевите преку радијаторот и под нозете на машината за сушење? Така целиот топол воздух од радијаторот ќе оди во облеката и тие брзо ќе се исушат“, раскажала Алекс како дошла до оваа идеја.
„Луѓето прашуваат дали така не се создава влага, но јас внимавам листот целосно да не ја покрива машината за сушење и секогаш да има места каде што воздухот излегува и ја загрева просторијата“, вели таа.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK