Доколку имате проблеми со надуеност и пивски стомак, големи се шансите ладното пиво да е еден од главните виновници.

Начинот на кој го турате пивото во чаша може да биде причина да изгледате надуено.
Универзално прифатениот метод на турање пиво е малку да се навалува чашата и полека да се сипа пивото – и одозгора да се создаде што помалку пена.

Но, според експертот за пиво Макс Бејкер, цело време точеме пиво погрешно.
Тој тврди дека избегнувајќи ја пената, јаглерод диоксидот во пивото нема каде да оди и останува заробен во пијалакот, а потоа завршува во вашиот стомак. И тука настанува проблемот. Доколку со пивото мезите нешто, кога храната во стомакот ќе дојде во контакт со пивото се ослободува целиот тој јаглерод диоксид што останал заробен во чашата при точењето. Само што сега се ослободува во вашиот стомак и ве дуе.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK