Отсекогаш се зборувало дека е лошо да се престојува во куќа која носи негативна енергија или е сама по себе токсична.

Симптомот на лошо здравје се влошува кога човек поминува многу време во куќа со слаба енергија. Симптомите може да исчезнат кога некое лице ќе ја напушти „болната куќа“ или зграда.
Старите куќи, простории со лоша вентилација, лошо осветлување, градени на лошо место, премногу влажно или премногу суво место, можат да бидат штетни… Има многу причини зошто една просторија може да стане штетна и опасна.

Но, постои уште една причина за човек во одредена куќа да се разболи: психолошка.
Ако куќата нема добро осветлување, или има слаба вентилација, полна е со влага и мувла, може да се чувствувате многу лошо во неа и дури може да биде опасно по живот.

Во „болната куќа“ се појавува слабост, се појавуваат чудни алергии, боли главата, а сонот е лош. Лицето доживува физичка непријатност. А може да се појави и раздразливост.
Депресија – губењето на енергија и лошото расположение може да се претворат во депресија. Може да се развие зависност од супстанции, лицето почнува да пуши или пие за да се смири. И станува сè полошо… Засегнатата личност нема одмор и мир, почнува да се чувствува вознемирено и лошо.
Луѓето отсекогаш знаеле дека куќа може да се разболи, а тоа не е поврзано со мувла или лоша положба на куќата во однос на сонцето. Куќата може да има психолошки ефект врз луѓето кои поминуваат долго време во неа. И концептот на „проколната куќа“ не е мистицизам, туку метафора.

Што сѐ може да „разболи“ куќа?
Страшен или тажен настан што се случил во неа. Не е ни чудо што купувачите често се заинтересирани за историјата на куќата или станот кои ги разгледуваат. Злосторство или болест може да остане засекогаш во ѕидовите на таа куќа.
Продолжени конфликти, скандали, несреќи кои ги прогонувале сопствениците, лични немири… Доколку чувствувате слабост, раздразливост, главоболка, сува уста, уморни очи – ова може да биде реакција на неповолно „ментално поле“. Некој го проколнал домот – на пример, станот бил неправедно присвоен, лишен од имот или некој од завист посакал зло или дури и му нанел зло на тој дом….

Постојат многу причини зошто куќата може да биде болна. А психолошките причини сѐ уште не се проучени. Бидејќи енергијата на мозокот не е проучена, самиот мозок останува мистерија. Но, лошите соби навистина можат да ја одземат целата позитивна енергија од една личност и да ја претворат во лоша.
Главниот знак дека сте живееле во „болна куќа“ е дека вашето здравје и психичка состојба значително се подобруваат кога на неколку дена ја напуштите таквата куќа. Здравствената состојба се влошува кога продолжувате да живеете во „болната куќа“.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK