Американската актерка Џулија Робертс (55) во емисијата „Ancestory’s Finding Your Roots“ откри дека нејзиното вистинско презиме не е Робертс. Д-р Хенри Луис Гејтс Јуниор ја истражувал ДНК на целото нејзино семејство и открила дека нејзиното вистинско презиме е Мичел.

Прапрабабата на Џулија, Рода Сатл Робертс, имала афера со оженет маж, Хенри Мекдоналд Мичел Јуниор, по смртта на нејзиниот сопруг Вилис Робертс.

– Копајќи низ архивите на округот Џорџија, откривме дека во 1850-тите Рода се омажила за човек по име Вилис Робертс. Презимето на Џулија е Вилис. Но, Вилис почина во 1864 година, повеќе од една деценија пред Рода да го роди прадедото на Џулија, Џон, што доведе до неизбежен заклучок, рече д-р Гејтс.

Вилис Робертс не можеше да ти биде прадедо од очигледни причини, тој тогаш веќе беше мртов – и рекол Гејтс на актерката, а таа била шокирана.

Тим експерти кои го истражуваат идентитетот на Џулија пронашле серија натпревари со Хенри Мекдоналд Мичел Јуниор. Актерката била шокирана кога дознала дека нејзиното вистинско презиме е Мичел, но одлучила дека сепак повеќе и се допаѓа презимето Робертс и така ќе го остави.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK