Веројатно едно од најтешките прашања е што всушност е потребно за да се израсне добро и паметно дете?
Магичниот клуч, заклучија експертите, е во рацете на самите родители. Сепак, основата на сè е една важна навика.

Потребно е малку време
Најдоброто нешто е што потребни се само 15 минути дневно, а буквално секој родител може да го практикува со своето дете. Се работи за читање.
Истражувањата покажаа дека само 15 минути читање дневно може да му помогнат на вашето дете да стане попаметно. Освен што ќе го прошири својот вокабулар, ќе ја развие и својата имагинација, што е многу важно за неговиот понатамошен развој. Исто така, експертите потврдуваат дека читањето буквално го зголемува мозокот на вашето дете.

Развој на интелигенција
Колку повеќе му читате, толку повеќе придонесувате за развој на интелигенцијата, а со тоа и за поголема способност за логично расудување. Некои студии исто така покажаа дека ако му читате секој ден, однесувањето на вашето дете значително ќе се подобри.

Имено, кога читате на глас, ја подобрувате способноста на детето подобро да се концентрира и да го насочи вниманието, а тоа се вештини кои дефинитивно ќе му бидат потребни штом ќе започне на училиште, но и подоцна во животот.
Затоа, одвојте малку време за да направите нешто одлично за вашето дете.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK