Животот ќе ви се промени кога ќе ги научите следниве 6 работи – освестете се и ослободете се од негативноста, ограничувањето и бидете свои.

Во животот не мора да постојат строги правила, но понекогаш е важно да се потсетиме на нашите вредности, да се фокусираме на своите цели и да сфатиме дека секогаш имаме избор и дека сами си го создаваме својот живот. Често опкружувањето ни наметнува одредени стеги, заблуди и уверувања, блокади кои нѐ спуштаат да живееме во склад со себе, и успеваме. Затоа е важно да се поврзете со себеси на подлабоко ниво и да се освестите каде сте сега, што ве ограничува и каде сакате да бидете.

Мотивацискиот говорник Дерек Чо на својот Instagram профил често објавува практични совети и насоки за личен развој, а во една таква објава истакна дека животот му се променил која ги сфатил следниве 6 работи:
Магијата се случува кога нашите вредности, мисли и акции се усогласуваат (ова е интегритет).

Луѓето не се обидуваат намерно да ме повредат, тие се обидуваат да се заштитат себеси на лош, но единствен начин кој го знаат.
Љубовта може да се пренесе на разни јазици, но единствениот начин некому да покажете дека го сакате се делата.

Она за што ги судам другите всушност директно укажува на областите за кои и понатаму сам себе си судам.
Начинот на кој ги прифаќам другите луѓе директно се рефлектира на тоа како се прифаќам себеси.

Ова е мојот живот – јас одлучувам за значењето што ќе го направам, за приказната што ја пишувам, за целта што ќе ја изберам.
Направете потсетник за себе со оваа листа – можеби ќе ви се најде во одредени животни ситуации.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK