Многу жени од некоја необјаснива причина го одложуваат одењето на гинеколог и со тоа можат да го загрозат своето здравје.

Сепак, важно е да знаете дека редовните прегледи и отворената дискусија со специјалист за женско здравје може да ви го спасат животот. Затоа гинеколозите решиле да ги скршат табуата и брутално искрено да им кажат на жените дека немаат од што да се срамат кога ќе дојдат во ординација бидејќи сето тоа го виделе претходно.

Еве 5 работи што не ги сакаат гинеколозите кај своите пациенти.
1.„Извинете, не сум се избричила“
Не ни е грижа за интимната фризура. Имаме малку време да се концентрираме на прегледот и навистина не ни е гајле што жените се неизбричени. Особено ако нивните нозе се неизбричени. Немаме никаква врска со тоа и тоа навистина не е тема на која треба да го трошиме нашето драгоцено време.

2.Прескокнување на прегледи поради менструација
Менструацијата не е причина да не дојдете на преглед. Денешните пап тестови го дозволуваат тестот и за време на циклусот.

3.Воспоставување дијагноза
Секоја жена добро го познава своето тело, но кога се работи за секрети и други проблеми, многу жени сами си поставуваат дијагноза, што може да има лоши последици.

4.Заборавете да ги споменете лековите што ги земате
Ниту еден гинеколог не сака пациентка која е неодговорна за своето здравје и заборава да ја спомене оваа важна информација.

5.Доаѓање на преглед само кога има проблем
Некои жени одат на гинеколог само кога ќе забележат проблем, а потоа често е предоцна. Многу е важно пациентот да ја разбере важноста на редовниот преглед.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK