Што не направија! Ни шетаат по дома, особено кога сме на терен или кога ќе стигне платата. Ги праќаат децата да фрлат кокошка во нашиот двор, а јас веќе знам дека ќе умре за ден-два. Многупати во бунарот наоѓавме мртва птица или некое друго животно, напишала жената.

Чувавме кози, сите умреа. Често наоѓаме обични пластични кеси, но секогаш со еден агол отсечен, или трева поставена од двете страни на патот до нашата куќа или некои стапчиња во дворот и на патот …

БОГОРОДИЦА СПАСИЛА ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО ОД МАГИИТЕ НА СОСЕДИТЕ: ЖЕНАТА СЕ КОЛНЕ ДЕКА СЕ БИЛО ВАКА!

Секојдневно на Интернет можеме да прочитаме многу искуства на луѓе на кои им помогнале светците и молитвите да се излечат од тешки болести. Во манастирот Лепавина е најдено едно неверојатно сведоштво, снимено во 1995 година.

„Почнавме да доаѓаме во манастирот Лепавина пред пет-шест години. Нашата постара ќерка постојано беше во болници поради гушење и силна кашлица.

Со неа ги посетивме сите болници во Загреб, Ребро, Воената болница, детската болница во Сребренјак и пак се случи истото. Доаѓаше и остануваше еден месец и пак излегуваше со треска и кашлица. После почнаа да ја болат и отекуваат нозете, не можеше да стане од креветот, затоа имаше многу проблеми со училиштето…
И кога почнавме да ја носиме во манастирот на молитва, повеќе не и требаа лекови. И користеше најсилни АПЧИЊА. Кога ќе испиеше едно, цел ден не можеше да излезе од дома, само спиеше и лежеше.

Нашиот доктор пред половина година ја праша како успеала да се ослободи од лековите. Зашто, тој знаеше за сите тие силни хартии и рецепти што таа ги добиваше во болниците.

Во почетокот не одевме редовно во црква. Јас и мојот сопруг работевме, изградивме куќа… Повремено одевме на миса. Но подоцна кога се уверивме дека некој може да им наштети на другите стана критично и одевме почесто. Додека течеше лекувањето кај нас дојде една старица од соседството и рече дека ќе биде уште полошо.

Јас и реков: Нека биде како Бог даде, ние ќе одиме во црква. Подоцна во нејзината куќа се вселиле некои нејзини роднини, маж и жена со деца, но се остана исто, дури и полошо.

ОВОЈ ИНТЕРЕСЕН ТЕКСТ ПРОДОЛЖУВА ПОДОЛУ НА СТРАНАТА 2

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK