Во новото истражување, мразот во кафулињата и рестораните за брза храна се покажал како вистинска почва за бактерии, бидејќи во просек ги има повеќе отколку водата во шолјата, што е последица на поретко чистење на машините за мраз отколку на тоалетите.

ОВОЈ ПИЈАЛОК Е НАЈОПАСЕН ВО КАФУЛИЊАТА: Сите го пијат, има повеќе БАКТЕРИИ отколку водата во тоалетната шолја

Иако ниту еден од примероците не претставува закана по здравјето, лабораториите на британската влада кои ги тестираа примероците сепак се согласуваат дека постои значителен ризик по здравјето.

Едно истражување исто така покажа дека напитокот што сите го нарачуваме содржи најмногу бактерии, а тоа е чаша вода или газиран пијалок со парче лимон. Истражувачите тестирале 76 парчиња лимон од 21 ресторан и откриле дека 70 отсто, или 53 парчиња, биле контаминирани со бактерии.

Иако ова не е најсеопфатното истражување на оваа тема, можете сами да забележите дека парчето лимон што го добивате во чашата е веќе претходно исечено и дека овие плодови се чуваат во пластични садови на собна температура, што е идеална средина за бактерии.

Истражувањето не го откри јасно изворот на овие бактерии, но откри дека овие бактерии не можат да преживеат и да се размножуваат во алкохолните пијалоци.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK