Британката Сара, која е активна на TikTok, често одговара на прашања за љубовниот однос со тројките на социјалните мрежи, но поради нејзиниот либерален поглед на љубовта, како што вели, наидува и на многу мразители.

САРА ЖИВЕЕ СО СОПРУГОТ И ДЕЧКОТО И МНОГУ E СРЕЌНА: ХЕЈТЕРИТЕ ЈА НАПАЃААТ СО НАВРЕДИ, СО ОВОЈ ОДГОВОР НА СИТЕ ЈА ЗАТНА УСТАТА!

-Ако сте жена во полиаморна врска со двајца мажи кои моментално немаат други партнерки, ќе бидете… мразени!“, изјави неодамна таа во своето видео, додавајќи дека постојано чита коментари дека е „себична, Требаше да бидат ослободени егоистичните, нарцисоидните, заблудните и саканите партнери“.

„Ми се допаѓа како сите постојано ми велат дека треба да го оставам мојот сопруг или момче“, вели Сара, која живее со нејзиниот сопруг Рајан и момчето Рони.

„Зошто не разбираш дека без мене ќе завршеа во уште една таква врска? И тие не сакаат да бидат без мене. Да сакаа ќе ме оставеа на мира, се надевам“, објасни таа, но тоа не ги спречи оние кои не го поддржуваат нејзиниот избор дополнително да коментираат.

„Секој тип на кој не му пречи да спиеш со друг, не те сака, инаку не би можел да го прифати тоа“, ѝ напишал еден корисник.

„Во каков грешен свет живееме“, коментира друг.

Кутри момци, многу ми е жал за двајцата“, додал трет корисник и заклучил дека „лично повеќе би сакал да бидам сам до крајот на животот отколку во таква врска“.

Во едно неодамнешно видео, Сара ги замоли двајцата нејзини мажи да кажат што им се допаѓа еден на друг. Нејзиниот сопруг ги пофалил кулинарските способности на нејзиното момче, поради што, како што вели, „не мора да подготвува вечера“, а момчето за нејзиниот сопруг рекол:

„Ми се допаѓа како тој секогаш се однесува со вас со љубов и почит без разлика на се – затоа што вие тоа го заслужувате!

„Јас сум среќна девојка“, заклучила таа.

Полиаморија или полиаморија е назив за одржување на интимни врски – од романтична и/или сексуална природа – со повеќе од една личност, со знаење и согласност на сите партнери.

Полиморијата се разликува од полигамијата по тоа што врската со третите партнери не вклучува или не вклучува нужно брак, а според една студија објавена во 2021 година во списанието Frontiers in Psychology, овој феномен се чини дека веќе не е толку редок, бидејќи еден од шест испитаници одговориле дека би сакале да се обидат да живеат така, додека еден од девет одговорил дека живеел така во одреден момент од животот.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK