Истражување во Велика Британија покажа дека луѓето во просек се најсреќни во 16 и 70 година во животот.

Тинејџерите во однос на младите возрасни личности имаат подобри резултати на сите тестови на субјективно чувство на среќа, покажуваат податоците кои британската влада ги собра во последните 7 години.
Трендот на изразување на субјективно чувство на среќа повторно станува воочливо од средината на педесеттите години од животот и првите години во заминувањето во пензија. Многу пензионери се посреќни од повеќето луѓе кои се на возраст во 20-тите години од животот.

Позитивното влијание на среќата имаат факторите како финансиската сигурност, здравјето и емотивниот живот.
Во истражувањето е потврдено дека во просек жените се посреќни од мажите.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK