Постојано се чувствувате под стрес поради секојдневните обврски? Прекумерната работа и роковите ве исцрпуваат, но сепак не знаете како да воспоставите рамнотежа меѓу приватниот и професионалниот живот?

Во продолжение прочитајте за ефектите од прекумерната работа врз мозокот и вашето ментално здравје:

Намалена продуктивност и креативност
Постојаното работење без паузирање доведува до физичка и психичка исцрпеност што на крајот резултира со намалена енергија и намалена способност за фокусирање. Ова може да го отежне и ефективното извршување на задачите и да ја намали вашата севкупна продуктивност.Зголемена анксиозност и стрес
Прекумерната работа може да го исцрпи вашиот мозок, предизвикувајќи стрес и грижи. И колку повеќе продолжувате да го правите ова, толку повеќе вашата анксиозност расте со текот на времето.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK