На почетокот на пријавата се наведуваат основните податоци на пејачот – име на татко и мајка: Слободан и Мирјана, датум на раѓање: 14.06.1973 година, брачна состојба: вдовица, занимање: ветеринарен техничар… Потоа се наведува дека била лишена од слобода на 17 март 2003 година во девет и пол навечер.

ЦЕЦА ИМАЛА 11 ПИШТОЛИ: Арсенал во вилата во 2003 година! Вака изгледа КРИВИЧНАТА ПРИЈАВА против неа!

Пријавеното кривично дело го извршила Светлана Ражнатовиќ која во неутврден временски период набавила и задржала поголема количина оружје и муниција без претходно да добие овластување за набавка и поседување.

На 17.03.2003 година, вработени во СУП Белград, одделение УКП II, при претрес на семејна куќа на улица „Љутиче Богдана“ бр. 3, пријавен имот, го утврди следново:

Еден пиштол марка ЦЗ 99 пар калибар 9 мм фабрички број 900374 со една рамка за кој барателот нема овластување за стекнување и поседување.Еден пиштол CZ 99, пар калибар 9 mm, фабрички број 91999, со рамкаЕден пиштол CZ 99, калибар 10 mm, фабрички број 10725, со една рамкаЕден револвер марка „Smith and Wesson“, модел 29-3, фабрички број AUU6956Еден револвер „трупер“, калибар 22 ЛР, фабрички број 21951Еден сигнален пиштол од брендот HH, фабрички број 98553Еден пиштол „лугер“ модел 08, пар калибар 9 мм, фабрички број 4483, со една рамкаЕден пиштол „лугер“ модел 08, калибар, пар калибар 9 мм, без фабрички бројЕден пиштол ВДЗ, пар калибар 9 мм, фабрички број 37744, со една рамкаЕден револвер „Смит и Весон“, калибар 357, фабрички број 63968 иЕден пиштол „взор 50“, калибар 7,65, фабрички број Б18005.

Во разговорот со пријавениот таа изјавила дека наведеното оружје и муниција ги набавил нејзиниот сега починат сопруг Жељко Ражнатовиќ, како и дека дел од оружјето го добил на подарок од пријател на семејството Ражнатовиќ, соборци на нејзиниот сопруг. -во оружје, чие потекло не ја интересираше.

Сите горенаведени оружја со потврда за привремено одземени предмети од страна на вработените во одделението УКП II е привремено одземено, а направен е и записник од претресот на куќата и другите простории, за што потврда за влез во куќата и др. е издаден простор – стои во кривичната пријава МУП.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK