Откако се вратила дома од преглед следниот ден, жената повторно ја затекнала Линдзи паркирана на нивниот пат.

Една жена тврди дека ја достигнала границата на трпението со нејзината сосетка Линдзи, за која вели дека не престанала да паркира на нејзиниот пат и решила да преземе драстични мерки. Според лутата жена, таа веќе имала „многу убав“ разговор со Линдзи за преместување на нејзиниот автомобил во сопствената патека, но таа почнала повторно веќе следниот ден.

Овој пат, нејзиниот сопруг се обиде да ја смири ситуацијата со пријателски разговор со Линдзи, барајќи од неа да се воздржи од користење на нивниот пат во иднина, бидејќи тоа не е нејзината куќа. Сопругот рече дека таа била многу љубезна и се извинувала како одговор и се погрижила да го премести својот автомобил на сопственото паркинг место.
Двојката претпоставуваше дека тоа ќе биде крајот на работата. За жал, откако следниот ден се вратила дома од преглед, жената открила дека Линдзи повторно се паркирала на нивниот пат. Овој пат таа реши да заземе поцврст став.

Продолжуваш да го паркираш автомобилот на нашата патека откако убаво те замоливме да не го правиш тоа. Зошто продолжуваш да го правиш тоа – ја прашала сосетката Линдзи.Имам голем кампер паркиран на мојата патека и зафаќа многу простор. Нема доволно простор да го паркирам автомобилот – одговорила Линдзи.Па, мора да смислиш нешто, бидејќи повеќе не можеш да ја паркираш колата на нашата патека. Тоа е безобразно и веќе ви е кажано да престанете. Ако го направиш тоа повторно, ќе ти ја влечам колата – продолжила жената.

Таа рече дека Линдзи се извинила и ветила дека тоа нема да се повтори.
Сепак, набрзо следеше добро позната сцена. По враќањето од вечерата, таа и нејзиниот сопруг повторно го виделе автомобилот на соседот паркиран на нивниот имот. Осврнувајќи се на корисниците на Редит за совет, таа продолжи со својата исповед:

Му реков на маж ми тоа е тоа! Доста е доста! Ќе и ја влечам колата, затоа што е предупредена. Убаво се обидовме да ја прашаме, а таа не сака да не слуша. Мојот сопруг се согласи, а јас веднаш ја влечев нејзината кола. И ја дадов и сметката затоа што беше нејзина вина. Сега ме вика к… и ме исмејува.

Едно лице коментираше: „Три предупредувања да не го правиш тоа, последното јасно последно предупредување направи го повторно и влечи се, а таа го направи тоа повторно и беше влечена. Освен ако некој друг не ја паркира колата таму за неа и не и каже, сето ова е на неа. па дури и да е така, ништо од тоа не е на вас“.
Друга го пофали нејзиното однесување: “Игравте убаво, поставивте разумни граници и добро комунициравте. Влечете ја колата, наполнете ја и ако ви отежнат, само наметнете ја истата едноставна граница. Ништо не е променето. Правилото сè уште е: Не паркирајте на нашата патека“.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK