Внимавајте при пазарењето на јајца, особено сега пред Велигден.
Важно е да ги знаете ознаките на јајцата, а уште поважно е да купувате од проверени места.

Јајце од типот А е свежо јајце, додека пак јајце од типот Б е наменето за индустриска преработка.
S се мали јајца, помали од 53 грама, M се средни јајца од 53 до 63 грама, L се големи јајца од 63 до 73 грама, Xl се јајца кои се големи или се од 73 грама па нагоре.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK