Проблемите со менталното здравје се во пораст, а една од најчестите е депресијата.
И додека депресијата влијае на секоја личност различно, постојат некои заеднички карактеристики – и не изгледаат сите онака како што би можеле да очекуваме, објаснуваат психотерапевтите.

На пример, не сите луѓе со депресија плачат цело време или се постојано нерасположени.
Како што објави HuffPost, постојат некои посуптилни знаци кои може да укажуваат на тоа дека имаме депресија. Тоа се:

губење или недостаток на енергија
неможност да се фокусирате на одредени работи
зголемена анксиозност
изолација од општеството
занемарување на личната хигиена
проблеми со спиењето, лицето спие помалку или повеќе од вообичаено
раздразливост.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK