Домашните мушички се крајно досадни, а доаѓа време од годината кога ќе ги има сѐ повеќе. Се разбира, постои решение за овој проблем, па дури и неколку.

Растенија и цвеќиња
Засадете ги во градината и надвор од неа, за да ги држите мушичките што подалеку од домот. Има растенија, а и цвеќиња што одбиваат мушички, а некои од нив се невен, босилок, ловоров цвет и лаванда.

Оцет и течен детергент за садови
Мешавина од оцет и течен детергент за садови може да помогне во одбивањето на мушичките. За да го користите овој метод, треба да измешате околу еден сантиметар јаболков оцет и неколку капки детергент. Измешајте го ова во висока чаша, а потоа покријте ја чашата со пластична фолија. Прицврстете ја фолијата со гумена лента и направете дупки во горниот дел. Оцетот во чашата ќе ги привлече мушичките и тие ќе влетаат внатре. Детергентот за садови ќе предизвика мушичките да потонат.

Чили и вода
Измешајте чили со вода и испрскајте низ куќата за да ги спречите мушичките да влезат. Чилито помага да се одвратат од намерата.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK