Розовите вагони кои застануваат по должината на рутата за туристите да уживаат не се најнеобичното нешто во овој воз. Но, мирисот на свинска маст што ве следи во текот на целиот дел сигурно е.

Јапонија е дестинација број еден во светот за вистинските љубители на возови. Од возење со супер-брзи чуда на технологијата до уживање во туристичките железници каде што се движите со брзина од едвај десет километри на час, патувањето со воз во Земјата на изгрејсонцето е нешто што не треба да се пропушти.
Возот што ги носи своите патници во живописниот град Такачихо е единствен на повеќе начини. Розовите вагони кои застануваат на патеката за туристите да уживаат во планините, оризовите полиња и највисокиот јапонски железнички мост не се најнеобичната работа во овој воз. Не е ни дека проводниците прават меурчиња од сапуница. Но, мирисот на свинска маст што ве следи во текот на целиот дел сигурно е.
Овој необичен туристички воз, имено, од втората половина на 2022 година се движи благодарение на маснотиите, односно остатоците од супа од локалните ресторани.

Јапонската транспортна компанија Nishida Logistics ја одвојува свинската маст од преостанатата супа и ја прочистува, а потоа ја меша со старите масла кои се користеле за пржење храна. На крајот на краиштата, горивото е 90 отсто масло за јадење и 10 отсто маснотии од супата и е доволно моќно да ги придвижува целосно натоварените вагони по ридовите.
После вакво возење со воз, можеби ќе бидете гладни, но малку е веројатно дека во блиска иднина ќе имате слично туристичко искуство на кое било друго место.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK