Земјите ширум светот имаат многу различни пристапи за тоа како се справуваат со членовите на општеството кои го прекршиле законот. Некои веруваат дека изградбата на огромни, неудобни затвори ќе делува како пречка за потенцијалните престапници, додека ќе ги содржи оние кои веќе се осудени… додека други го прават спротивното, и градат објекти кои се многу поудобни и ќе имаат многу поголем фокус на рехабилитација. Подгответе се да бидете изненадени од привилегиите што ги имаат некои затвореници, кои понекогаш се подобри од она што го имаат слободните луѓе: ова се 15-те најлуксузни затвори во светот.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK