Сара добива навреди поради своите ќерки…
Сара Беро, како што се потпишува на социјалните мрежи и нејзините девојчиња се пример за многумина, за целиот регион.

Мама Сара Беро од Подгорица, e позната како мајка на храбростa бидејќи како самохран родител одгледува ќерки близначки со Даунов синдром, Ирма и Илда (14)…
Децата со Даунов синдром се соочуваат со дискриминација на повеќе нивоа, но Сара Беро вели дека благодарение на медиумите и влијателните луѓе тоа полека се менува.

Џабе ти е убавина кога раѓаш “деформитети”: Мајка на деца со Даунов синдром открива какви навреди добива секојдневно!

– Има многу напредок во односот кон децата со Даунов синдром. Тврдам дека од година во година, благодарение на медиумите и влијателните луѓе, има добри резултати во однос на прифаќањето и разбирањето. Тоа многу ни значи како родители. Многу промени има и во медицината и во родителството. Родителите почнаа да ги вклучуваат овие деца во различни активности, физички и психички и поради тоа денес има многу успешни луѓе со Даунов синдром ширум светот – рече Беро.
Сара прозборе и за ужасните навреди кои ги добивала на сметка на своите деца.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK