Вашите потреби и мислење за себе се многу важни во животот. Ако не се сакате доволно, не се вреднувате и не го браните сопствениот став, на тој начин само се саботирате. Секогаш имајте на ум дека возможно е истовремено да се грижите за себе и за луѓето околу вас. Но, само откако ќе ги исполните вашите потреби ќе можете да им помогнете на оние кои ја побарале вашата помош.

10 совети што ќе ви помогнат да ја развиете љубовта кон самите себе

Морате да се прифатите себеси онакви какви што сте во моментов, бидејќи сѐ додека не го нахраните со љубов вашето повредено, исплашено и несигурно его, секогаш ќе ви недостасува самодоверба. Бидете центар на сопствениот универзум и следете ги следниве совети што ќе ви помогнат да ја развиете љубовта кон самите себе…

Отфрлете ги сите критики
Критиките не ги менуваат работите. Престанете да се критикувате себеси и прифатете се токму онакви какви што сте. Секој може да се смени. Кога се критикувате, вашите промени се движат во негативен правец. Но, кога во вашиот ум преовладуваат позитивни мисли и промените се позитивни.Немојте да се плашите
Престанете да се измачувате со сопствените мисли. Немојте да си правите ужасни филмови и секогаш да помислувате на најлошото. Пронајдете ментална слика која ќе ви предизвика пријатни чувства и веднаш заменете ја онаа застрашувачка мисла со нешто убаво.Бидете нежни, љубезни и трпеливи
Не бидете строги кон себе. Бидете трпеливи додека прифаќате нови начини на размислување. Однесувајте се со себеси како да се работи за некого кого со целото срце го сакате.Бидете љубезни кон вашиот ум
Кога во себе носите омраза кон вашите мисли, таа постепено се претвора во омраза кон самите себе. Немојте да се мразите себеси само затоа што имате одредени мисли. Прифатете дека се работи за минлива состојба и постепено менувајте ги мислите.Давајте си пофалби
Критиките го кршат внатрешниот дух. Пофалбите го подигнуваат. Давајте си комплименти што почесто. Без разлика за колку мал успех се работи, секогаш пофалете се, што и да правите.Дајте си поддршка
Најдете начин како да си пружите поддршка. Доколку не можете самите да го направите тоа, побарајте ги вашите пријатели и дозволете им да ви помогнат. Само силните луѓе не се плашат да побараат помош.

ТЕКСТОТ ПРОДОЛЖУВА ПОДОЛУ НА СТРАНАТА 2

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK