Медицинскиот јаглен апсорбира речиси сè што сте примиле во желудникот или цревата.
Неселективно за себе врзува голем број органски и неоргански отрови, дури над 60% од присутните токсини, микроорганизми и лекови.

Истовремено сам себе не се ресорбира и не оди во метаболизмот бидејќи заедно со врзаните отрови се исфрла од организмот.
Овој јаглен е сосема безопасен и нема нус појави. Може да го користат и деца.

Активниот јаглен може да се користи при обилни оброци кои го отежнуваат варењето на храната.
Меѓутоа бидејќи активниот јаглен врзува речиси сè, дури и хранливите материи и витамините на кои ќе наиде, не се препорачува за долготрајна употреба.

Тој е “итна помош“ во време на стомачен вирус. Доколку користите одредени лекови, потребна е консултација со доктор бидејќи може да го поништи нивното дејство.
Не заминувајте на одмор без да си го понесете.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK