Кинезите откриле дека артемисинот е најдобар против ракот на градите, бидејќи убива 98% канцерогени ќелии во нашиот организам.“Lajf Sajents” подетално се „позабавил“ со оваа билка. Кога артимисонот се конзумира сам, намалува 28% од ќелиите на ракот на градите, а во комбинација со грозјето успеваат да го уништат ракот по потполност.

Важно е да се нагласи дека артемисинот е безопасен за здравите ќелии на организмот.
Нашите резултати докажуваат дека артемисиновото дејство на Е2F1 транскриптивниот фактор, посредува во спречување на ќелијскиот круг на ракот на градите и претставува критичен пат со кој артемисинот го контролира растот на продуктивните ќелии на ракот, кажуваа истражувањата на лабораторијата за рак во еден Универзитет во Калифорнија.

Железото се собира во канцерогените ќелии со посебни рецептори кои им помагаат во уништивањето на ќелиите.
Нормалните ќелии исто така ги имаат овие рецептори но оние канцерогените ги имаат во големи количини и затоа е добро да се комбинира железото и артемисинот.
До сега овој екстракт било тешко да се набави по поволна цена, но бидејќи дошло до експанзија на оваа билка може да се очекува и цената да биде подостапна за сите. 

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK