Гостинката која се пожали вели дека и било кажано дека треба да плаќа три дневни билети за капење на плажа за тројца возрасни, пренесува „Слободна Далмација“.

Кој престој, што наплаќаат? Користење на плажа? Според кој закон некој што поседува камп може да ми наплати за користење на базен? Бидејќи никаде во официјалните документи не го најдов планот за концесија и стопанисување со тој простор, а колку што знам тие немаат ни отстапка – вели соговорникот на Слободна.

ХРВАТИТЕ НАПЛАЌААТ ЗА ПЛАЖА На жена на Хвар и била врачена сметка: „Погледнете колку ни наплатија“

Ако сме корисници на кампот – добро, треба да наплатиме нешто што е под концесија, но колку што можам да видам на достапните веб-страници, тој камп воопшто нема концесија на плажа, а камоли концесија која вклучува наплата за користење на базенот и морето – изјави гостинот кој еснафот го платил со добиената фискална сметка.

Вели дека дури и би разбрала дека можеби сакале да и наплатат за паркирање на нејзиниот автомобил, кој воопшто не бил паркиран во кампот, туку напред на чакал.

Ми кажаа дека треба да платам три дневни билети за капење на плажа, за тројца возрасни – изјавила таа.

ТAA појаснува дека не се работи за лежалка, чадор или паркинг, туку за цена од две евра „по глава“ за капење на плажа“, вели за Слободна, чии информации и се познати на редакцијата.

Додава дека ова непријатно искуство го доживеала на источната страна на островот, во Суќурај, а на фактурата што ја добила службата пишувало „дневен престој“, без дополнително објаснување.

Кој престој, што наплаќаат? Користење на плажа? Според кој закон некој што поседува камп може да ми наплати за користење на базен? Бидејќи никаде во официјалните документи не го најдов планот за концесија и стопанисување со тој простор, а колку што знам тие немаат ни отстапка – вели соговорникот на Слободна.

Таа изјавила дека нејзиниот автомобил не бил паркиран во просторот на кампот, туку пред рампата, на макадамскиот пат и дека не знае по кој основ го платила „дневен престој“, со оглед на тоа што никаде не е спомнато во официјалните документи.

Според Планот за управување со поморски имот на општина Суќурај, никаде не се споменува плаќање на „дневен престој“.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK