Кинеската компанија „Broad Group“ пред две години изработила станбена зграда од 10 ката за само 28 часа

Целиот објект е направен од големи блокови кои имаат челична конструкција со веќе вградени инсталации за вода и струја.
Така, целите блокови се „склопувале“ како коцки. На сите ѕидови исто така се извршени сите внатрешни работи и останало само крановите и мајсторите на терен тоа да го „скоцкаат“ со ред, а успеале за само 28 часа да ја завршат целата работа.

Зградата е 10 пати полесна од други десеткатници, а е многу поотпорна на елементарни непогоди како земјотреси и тајфуни.
Кинеската компанија тврди и дека трошоците за изградба се многу пониски.

Amazing! Serial constraction of buildings in China in less than 2 days pic.twitter.com/I6xzeQAGV1

— Tansu YEĞEN (@TansuYegen) August 11, 2023

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK