На социјалните мрежи се споделува статус со поучна лекција пред почетокот на учебната година

Наскоро започнува новата учебна година.

Седнете со вашето дете и објаснете му дека да се биде многу висок, низок, дебел, слаб не е причина за смеење…
Или ако ученикот носи очила или исти чевли секој ден.
Објаснете му на вашето дете дека стариот ранец ги носи истите соништа како и новиот.
Ве молиме научете го вашето дете да не исклучува никого затоа што е сиромашно или „различно“.
Објаснете му на вашето дете дека малтретирањето боли и дека оди на училиште за да УЧИ, да се едуцира.

Образованието започнува од дома!

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK