Научници од Универзитетот „Колумбија“ во Њујорк утврдија дека месецот на раѓање навистина може да има врска со појавата на одредени болести.

Успеале да утврдат дека од 1668 заболувања кои биле забележани кај пациентите, 55 покажале силна поврзаност со месецот во кој се родени овие луѓе.

Ова големо истражување за врската помеѓу месецот на раѓање и болеста траело 14 години, а го спровел научникот Николас Татонети.
Формуларот може да ви помогне да обрнете внимание на „вашите“ симптоми и да посветите повеќе внимание на вашето здравје.

Јануари: Хипертензија
Февруари: Срцеви проблеми
Март: Атеросклероза
Април: Ангина пекторис
Мај: Респираторни инфекции
Јуни: Кардиоваскуларни заболувања
Јули: Хипертензија и болести на уринарниот тракт
Август: Астма
Септември: Проблеми со гастроинтестиналниот тракт
Октомври: Вирусни инфекции
Ноември: Респираторни инфекции
Декември: Бронхитис

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK