Деталирањето е сè попопуларно денес, што вклучува мало оштетување на бојата. Во случај на големи оштетувања, најчестата класична поправка сè уште ја вршат лимари и лакери.

Токму по овој пат тргна сопственикот на електричниот пикап Ривиана Р1Т. Сепак, не бил малку изненаден кога добил понуда да ја поправи вдлабнатината на задниот лев агол на автомобилот во износ од дури 41.000 американски долари или нешто повеќе од 39.000 евра.
Наместо тоа, сопственикот решил да вози речиси илјада километри до специјалист за поправка на лим без бојадисување. Мет Дент од Slayer Boyette го прими, а во видеото можеме да ја видиме неговата магија. Тој објаснува дека понудата е толку голема бидејќи панелот на овој модел се протега сè до предниот дел на возилото, а потребна е многу работа ако се оди по класичната рута.

Неговиот метод е далеку помалку инвазивен. Филигрански прецизни потези и многу трпение по два дена удирање вродија со плод. И покрај тешко достапните површини и доста труд, ова сепак беше значително пократок и секако поповолен пат од класичната замена на панели и бојадисување.

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK