Хартиените кутии за пици се рециклираат. Тоа треба веќе секој да го знае. Ним местото не им е во обичното ѓубре, туку во посебно означените контејнери за хартија.

Но, речиси секогаш долниот и горниот дел од кутијата се валка со маснотии од пицата и залепен кашкавал. Таквата хартија не се рециклира и не ни треба да ја фрлате во контејнерите за хартија бидејќи може да ги извалка другите парчиња чиста хартија и да направите беља наместо добрина.

Германците, како што демонстрираше тиктокерот Liam Carpenter, имаат решение како сепак да ги рециклираат и валканите кутии од пица (кај нас и од пастрмајлија).

Нека не ве мрзи, има решение!

By

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK